In Jasri vindt u winkeltjes en typische Balinese warungs. In Amlapura, op enkele kilometers van Jasri is er dagelijks een locale markt ( pasar)en vindt u diverse andere winkeltjes (toko’s).

 

Toertochten in de omgeving zijn bijzonder mooi. Dwalen langs de eeuwenoude dorpjes met hun oude gewoontes. Het kan bijna niet missen of u komt ergens op een speciale ceremonie terecht waar je niet moet schromen om uit te stappen om te kijken en/of te fotograferen. U voelt op zulke momenten het beste hoe waardig en open de oorspronkelijke Balinese bevolking u opvangt en opneemt. Wees niet bang om de geboden vriendelijkheid aan te nemen. Dit geldt ook voor de mensen die u in Jasri omringen. Ook zij zullen u vragen om mee naar huis te gaan, te praten en iets te drinken en even deel uit te maken van hun omgeving. Hou er echter wel rekening mee dat de meesten van hen zeer eenvoudig leven, maar u het beste geven van wat ze te bieden hebben. Ook als er een ceremonies zijn wordt het prijs gesteld als u daaraan wilt deel nemen. Ceremonies zijn in Bali en zeker rond Jasri een bijna dagelijks terugkerende gebeurtenis. Jasri heeft van oudsher een ceremoniestrand waar vanuit de omgeving groepen mensen met prachtige praalaltaren naar toe komen om hun doden aan de zee te geven of te herdenken. Kijk, luister en geniet van het gemak waarmee zij u opnemen in hun midden.

 

 

Ook voor de wandelaars onder u, zij kunnen hun hart ophalen. In de directe omgeving zijn prachtige sawa-tochten te maken, met of zonder gids. Ook mooie trekkingen, fietstochten, e.d., die via Nengah kunt regelen.

Een zeer mooie route, liefst per fiets, brommer of moter, is de route van Amlapura via Amed langs de kustweg richting Jasri.